Dental Centar Petković

Objedinjavanjem stomatološkog znanja sa savremenom dijagnostičkom i terapijskom tehnologijom, Dental Centar Petković omogućava pružanje stomatoloških usluga pacijentima po najvišim standardima stomatološke dijagnostike i terapije

Zakažite pregled

Dečija stomatologija

Dečija stomatologija je jedna od glavnih grana stomatologije, a mi joj pridajemo dodatnu važnost jer znamo koliko je bitno da deca, od malih nogu, steknu i usvoje zdrave navike i vode računa o svojim zubima. Zato se prema mališanima ophodimo najbolje što znamo i onako kako mislimo da treba: drugarski i profesionalno!

Prvi dolazak deteta kod zubara i prvi kontakt sa njim predstavlja najvažniji trenutak u odnosu pacijent-stomatolog. Tada se formira odnos prema zubnom lekaru koji se najčešće kao takav zadržava i u kasnijim godinama. Ne srećemo malo puta odraslog pacijenta koji nam kaže kako zbog negativnog ili bolnog iskustva sa zubarom iz detinjstva ni dan danas ne voli odlaske kod njega.

To obično rezultira jako lošim stanjem usta i zuba koje je kasnije vrlo teško sanirati. Zato dečiji zubar ima vrlo važan zadatak da pridobije poverenje svog malog pacijenta kako bi udruženo brinuli o njegovim zubićima.

Bezbolna popravka zuba

Popravka zuba je potpuno bezbolna, zahvajujući anestetičkom gelu koji omogućava bezbolan ubod anestetika.

Čak i u slučajevima kada se dete javi sa već postojećim bolom, ili je kvar toliko napredovao da je došao do komore pulpe (živca) i neophodno je njegovo umrtvljivanje, čitav postupak je i dalje bezbolan. Korišćenje anestezije i anestetičkog gela omogućava da postpupak protekne potpuno bezbolno.

Popravka mlečnih zuba

Ukoliko se desi da je karijes nastao na mlečnim zubima, takve zube treba popraviti. Po davanju anestezije uklanja se sav karijes iz zuba i postavlja bela plomba. Taj zahvat izvodimo bezbolno, strpljivo i kvalitetno.

Vađenje mlečnih zuba

Kada dodje vreme za smenu mlečnih zuba oni se rasklate. Često je potrebno izvaditi ih kako ne bi remetili nicanje stalnih zuba. Ovo izvodimo u lokalnoj anesteziji, te zahvat ne boli a mališani dobijaju zubić za zubić vilu.

Vraćanje lepog osmeha podiže samopouzdanje i kvalitet života pacijentima, a istovremeno je nepresušan izvor lične satisfakcije Dental Centra Petković

Zalivanje fisura

Kada izniknu mlečni ali i stalni zubi potrebno ih je zaštiti od karijesa. Metoda zalivanja fisura daje nam sigurnost da ne dodje do nastanka kvara na zubima. Ovo je bezbolna i prijatna intervencija, te se preporučuje za početak saradnje deteta sa stomatologom.

Fluorizacija zuba

Kod malih pacijenata visokog rizika za nastanak karijesa moguća je primena visokokoncentrovanih fluorida u stomatološkoj ordinaciji tj. fluorizacija zuba. Cilj ovog tretmana je povećanje otpornosti zuba koji nisu zahvaćeni karijesom, remineralizacija početnog i usporavanje uznapredovalog karijesa.

Sam postupak je kratkotrajan i bezbolan. Na zube očišćene od čvrstih i mekih naslaga se nanosi gel ili tečnost koje pacijent ne treba da guta. Fluoridi koji se ugrade u gleđ čine zub otpornijim na dejstvo kiselina koje produkuju bakterije i dodatno usporavaju pojavu kvarova. Ovaj tretman se preporučuje kod dece predškolskog i školskog uzrasta.

KOMPOZIVNE FASETE

Pogledajte naše radove

OBRATITE NAM SE SA POVERENJEM

Zakažite pregled