Dental Centar Petković

Objedinjavanjem stomatološkog znanja sa savremenom dijagnostičkom i terapijskom tehnologijom, Dental Centar Petković omogućava pružanje stomatoloških usluga pacijentima po najvišim standardima stomatološke dijagnostike i terapije

Zakažite pregled

Izbeljivanje zuba

Izbeljivanje zuba je procedura koja spada u domen estetske stomatologije. Obuhvata uklanjanje raznih diskoloracija i mrlja sa površine zuba, dok sama boja zuba postaje belja.

Tokom primene preparata za izbeljivanje u zubima se odigrava proces oksidacije tokom kojeg preparat prolazi kroz poroznu strukturu zuba i oksidiše interprizmatske naslage, koje su se tu istaložile tokom vremena.

U našoj ordinaciji koristimo nekoliko metoda za izbeljivanja zuba:

  • Ordinacijsko izbeljivanje zuba

  • Kućno izbeljivanje zuba

  • Izbeljivanje devitalizovanih zuba

Pre počinjanja procesa izbeljivanja neophodno je utvrditi boju zuba pacijenta, kako bi se mogli proceniti krajnji efekti.

Nakon izbeljivanja i stabilizacije boje zuba treba zameniti sve vidljive plombe ukoliko postoje na prednjim zubima jer njihova boja više ne odgovara boji izbeljenih zuba.

Ordinacijsko izbeljivanje zuba

U našoj ordinaciji vršimo i lasersko beljenje zuba najsavremenijim aparatima.

Ordinacijsko izbeljivanje zasniva se na primeni vodonik peroksida u gelu, koji se nanosi na zube i specijalne „BriteSmile“ UV lampe. UV lampa ne oštećuje zube već ima ulogu da ubrza proces beljenja zuba.

Gel za izbeljivanje je patentiran i optimatizovan za bezbednost pacijenta, a daje maksimalne rezultate jer je neutralne PH vrednosti i tako je kompatibilan sa zubima.

Gel takođe, sadrži glicerin i visoko prečišćene vode koje sprečavaju dehidrataciju zuba.

Rezultati izbeljivanja su vidljivi već nakon 45 minuta. Tretman je bezbedan i ne oštećuje zubnu gleđ, desni i druga meka tkiva.

Vraćanje lepog osmeha podiže samopouzdanje i kvalitet života pacijentima, a istovremeno je nepresušan izvor lične satisfakcije Dental Centra Petković

Kućno izbeljivanje zuba

Drugo rešenje je kućno beljenje nakon izrade splinta i upotrebe pasti karbamid peroksida u koncentraciji od 10%, 16% , 20% ili 22%.

Kućno beljenje praktično zahteva da uzmete otisak obe vilice i već u drugoj poseti dobijete splintove koji su rađeni pod vakumom kako bi precizno nalegli na vaše zube.

Splint je tanka plastična navlaka za sve zube jedne vilice, koja se izradjuje od tanke providne plastike na osnovu individualnog otiska zuba.

Uz svaki splint dobijate i pastu u koncentraciji za koju se odlučite. U splintove se noću pre spavanja stavlja pasta i vremenski proces izbeljivanja traje 7-10 dana.

Kućno izbeljivanje, uz uputstva i nadzor našeg tima, sprovodi se u proseku dve nedelje. Vreme potrebno za maksimalno izbeljivanje zuba zavisi od toga koliko su zubi tamno obojeni, odnosno zasićeni tamnim pigmentima.

Efekat beljenja traje i do godinu ipo dana, ali se to vreme proporcionalno smanjuje sa povećajem unosa gaziranih pića, konzumiranjem cigareta i vina, crnog čaja i drugih prebojenih napitaka.

Izbeljivanje zuba

Izbeljivanje devitalizovanih zuba

 Avitalni zubi slabo ili loše reaguju na klasične metode beljenja zuba, pa se zbog toga podvrgavaju specijalnim metodama beljenja.

Avitalni zubi tzv. „mrtvi zubi“, su oni kojima je izvađen živac iz kanala korena. Vremenom takvi zubi menjaju boju i postaju primetno tamniji od okolnih „živih“ zuba. Procedura izbeljivanja ovih zuba traje tokom više dana i u najvećem broju slučajeva moguće je povratiti zubu staru boju i stari sjaj.

Pre početka tretmana neophodno je analizirati stanje devitalizovanih zuba kako bi se proverio kvalitet kanalnog punjena. Ono mora da bude homogeno i kompaktno. Ukoliko je neophodno, endodontska terapija se ponavlja.

Procedura je apsolutno bezbolna i nema nikakvih kontraidikacija.

BEZMETALNE KRUNICE I MOSTOVI

Pogledajte naše radove

OBRATITE NAM SE SA POVERENJEM

Zakažite pregled