Dental Centar Petković

Objedinjavanjem stomatološkog znanja sa savremenom dijagnostičkom i terapijskom tehnologijom, Dental Centar Petković omogućava pružanje stomatoloških usluga pacijentima po najvišim standardima stomatološke dijagnostike i terapije

Zakažite pregled

All on 4

All on 4 predstavlja hirurško-protetski postupak za potpunu rehabilitaciju bezubih pacijenata. Primena je za pacijente sa slomljenim zubima, kao I one pacijente čiji su zubi kompromitovani zbog bolesti desni, odnosno parodontopatije.

Sastoji se od rehabilitacije bezubih vilica fiksnom protezom postavljanom na četiri implantata u prednji deo gornje vilice, gde je gustina kosti veća. Četiri implantata podržavaju fiksnu protezu sa 10 do 12 zuba. Ona se postavlja odmah nakon ugradnje implantata.

Ugradnja implanata u All-on-4 tehnici

Suština All-on-4 tehnike je u postavljanju dva zadnja implanta pod uglom od oko 45° umesto pod pravim uglom, kao i u korišćenju dužih šrafova za te dve pozicije.

Implanti se najčešće postavljaju na poziciji gde su bile četvorke ili petice a kasnije se u protetskoj konstrukciji dodaju “viseće šestice”.

Ovi kosi implanti moraju biti i adekvatne širine, pored dužine, kako bi izneli opterećenje visećih zuba.

Ugradnjom implanata pod uglom izbegava se kontakt implanta sa nervima ili sinusima, što je i suština samog All-on-4 koncepta: izbegavanje nadoknade kosti i eventualnih povrede nerava i sinusa.

Da li su četiri implanta dovoljna?

Da implantski rad na četiri implanta ima veliku stabilnost svedoči i podatak da kod većine pacijenata, praktično kod svih sem onih sa najproblematičnijim vilicama, šrafovi mogu odmah da se opterete privremenim mostom i privremenim krunicama, tako da pacijent može odmah da se vrati svim životnim aktivnostima.

Budući da se postavljaju samo četiti šrafa po vilici, All-on-4 najbrže i najjednostavnije rešava kompleksne slučajeve fiksnim privremenim radom i fiksnim definitivim radom, što je najvažnije. U početku je koncept testiran i sa tri implanta ali se ustanovilo da je potreban četvrti implant da bi se obzezbedila otpornost i na bočne sile pri žvakanju.

Dental centar Petković poseduje i svoju zubo-tehničku laboratoriju, koja omogućava sve protetske radove u najkraćem mogućem roku.

Za lepši osmeh koji podiže samopouzdanje dođite u Dental Centar Petković

Da li ću odmah nakon što se ugrade implanti moći normalno da jedem?

Koncept All on 4 je jedinstven zbog toga što samo 4 implantata nose ceo zubni luk. Međutim, ipak je potrebno oko 3 meseca da implanti potpuno zarastu, a u toku tog perioda morate biti pažljivi. Savetuje se mekša i kašasta hrana.

Posle 3 meseca, kada su implanti potpuno zarasli, i pošto izradimo definitivni most, moći ćete da jedete normalno.

Da li sam ja kandidat za ovaj protetski rad?

Ovaj način savremene protetske sanacije odgovara pacijentima koji su bezubi, zatim onima koji imaju zube koje sve treba izvaditi, nemaju dovoljno kosti za ugradnju više od četiri implantata, ili ne žele protezu. Potrebno je da CBCT snimak na koji vas uputimo pokaže da imate dovoljnu količinu kosti da bi se mogli smestiti implanti.

METALOKERAMIČKE KRUNICE I MOSTOVI

Pogledajte naše radove

OBRATITE NAM SE SA POVERENJEM

Zakažite pregled