Dental Centar Petković

Objedinjavanjem stomatološkog znanja sa savremenom dijagnostičkom i terapijskom tehnologijom, Dental Centar Petković omogućava pružanje stomatoloških usluga pacijentima po najvišim standardima stomatološke dijagnostike i terapije

Zakažite pregled

Kompozitne fasete

Kompozitne fasete su veoma često najbolje estetsko rešenje kako bi se dobio idealan osmeh. Ukoliko, uz to, imate i zube koje treba izbrusiti i popraviti, fasete su mnogo bolji izbor od pukog izbeljivanja zuba.

Fasete se koriste za promenu boje, ali i za promenu položaja i oblika zuba. Kada imate problema sa sitnim i malim zubima, fasete su tu. Ukoliko imate okrnjene zube, zube koji su problematično stradali ili ukoliko imate velike razmake među zubima, fasetama se mogu rešiti vaši problemi.

Za razliku od keramičkih faseta koje su nešto skuplje i koje se modeluju van ustiju, kompozitne fasete se izrađuju u jednoj poseti, a procedura se zasniva na tome da se lepljenje kompozita odvija tako što se direktno na zub nanosi materijal.

One se rade bez brušenja zuba, uz pomoću znanja i iskustva stomatologa i osećaja za estetiku.

Kompozitne fasete samo su jedan od koraka ka savršenom holivudskom osmehu kome mnogi teže. Ima nečega impresivnog, zaista, u tome kada imate lep osmeh.

Osim što to može uticati na samopouzdanje i što može učiniti da lakše započinjete neverbalnu komunikaciju, a potom i verbalnu, lepi zubi odraz su i brige o sebi.

Kompozitne fasete

Vraćanje lepog osmeha podiže samopouzdanje i kvalitet života pacijentima, a istovremeno je nepresušan izvor lične satisfakcije Dental Centra Petković

Tipovi kompozitnih faseta

Postoje dva tipa kompozitnih faseta:

  • direktno modelovane kompozitne fasete – postavljaju se tokom jedne posete  stomatološkoj ordinaciji. Estetskim kompozitnim materijalima verno se imitira boja i oblik zuba. Ograničenja ovih faseta su u tome što se incizalna ivica tj. dužina krunice ne može produžiti, a dugotrajne su koliko i estetski ispuni tj. plombe.

  • fabričke kompozitne fasete – ljuspice, viniri – prave se u više oblika i veličina,  imaju dovoljnu čvrstoću, odličnu estetiku, dugotrajne su i postavljaju se tokom jedne posete stomatologu. Koristimo gotove fabričke kompozitne fasete Componeer, švajcarskog proizvođača Coltene, kao i Edelweiss fasete – Edelweiss austrijskog proizvođača

Održavanje kompozitnih faseta

Kompozitne fasete za zube se moraju održavati redovno i stalno, kao i bilo koji drugi stomatološki radovi. A to, naravno, nije ništa novo i specijalno različito od onoga kako treba održavati prirodne zube.

Zube treba održavati marljivo i uporno, bez pravljenja pauza, i u tom slučaju rizik da obolite od karijesa, kamenca ili paradentoze, smanjuje se znatno. Kompozitne fasete takođe se održavaju uz određeni set preporuke. Četkice sa manjom glavom su uvek dobro rešenje kako bi se došlo do onih nepristupačnijih delova. Pranje tečnošću za održavanje zuba, kao i čišćenje međuzubnog prostora pomoću konca za zube, takođe dosta znači.

KOMPOZIVNE FASETE

Pogledajte naše radove

OBRATITE NAM SE SA POVERENJEM

Zakažite pregled