Dental Centar Petković

Objedinjavanjem stomatološkog znanja sa savremenom dijagnostičkom i terapijskom tehnologijom, Dental Centar Petković omogućava pružanje stomatoloških usluga pacijentima po najvišim standardima stomatološke dijagnostike i terapije

Zakažite pregled

Keramičke fasete (viniri)

Keramičke fasete ili viniri predstavljaju trend koji iz dana u dan postaje prepoznatljiv i zastupljen, a koji predstavlja izuzetno dobro alternativno rešenje za nedostatak zuba. U pitanju je manje invanzivna metoda ugradnje zuba, u odnosu na  bezmetalne krune za zube.

Potrebna je preparacija zubne gleđi, uz pomoć zubotehničke laboratorije. Keramička ljuspica koja se dobija, debljine je 1mm, a potom se ona cementira trajno za zub. Zahvaljujući keramičkim fasetama moguće je u potpunosti promeniti osmeh.

Ukoliko vam je želja da promenite oblik, boju ili izgled zuba, Dental Implant vam nudi keramičke vinire odnosno fasete. Glavni razlog zbog kog se pacijenti odlučuju za keramičke fasete u odnosu na keramičke krunice je taj što se zubi u tom slučaju manje bruše i oštećuju.

Kod izrazito žutih zuba, tatraciklinskih, prebojenih, može se uspešno promeniti boja, ali i položaj i oblik zuba, kao i zatvaranje dijastema. Kod većih promena položaja i oblika zuba nije moguće to odraditi sa keramičkim fasetama. U tim slučajevima se predlažu bezmetalne keramičke krunice.

Treba napomenuti da su fasete u stvari jako tanke keramičke ljuspice i treba veoma voditi računa da ne dođe do pucanja. Nikako se ne savetuje grickanje tvrdih i žilavih stvari, kako ne bi došlo do pucanja.

Savremena tehnologija, ali i savremena stomatologija donele su brojne promene, a dvadeseti vek je umnogome pospešio napredak kada je u pitanju ugradnja novih, ali i ispravljanje starih zuba. Viniri, veniri ili fasete su deo tog nasleđa, a predstavljaju tanke navlake koje se prave da bi se nadoknadili izgubljeni delovi zuba.

Keramičke fasete

Vraćanje lepog osmeha podiže samopouzdanje i kvalitet života pacijentima, a istovremeno je nepresušan izvor lične satisfakcije Dental Centra Petković

Kome se preporučuje ugradnja vinira?

Kako postajete kandidat za ugradnju faseta, vrlo je često pitanje. Dovoljan korak da se odlučite za fasete je da ste nezadovoljni izgledom zuba. Kandidati za fasete su svi oni koji su zbog kvara ili povrede izgubili deo zuba, a najčešće kada je reč o jedinicama i dvojkama. Zubi koji su prebojeni zbog alkohola ili pušenja, takođe su skloni korekcijama.

Fasete služe i onda kada želite da oblik i boju promenite iz estetskih razloga, a viniri će učiniti da imate blistavi osmeh.

Keramičke fasete su fasete koje se izrađuju od keramike i one su veoma često rešenje kada je u pitanju lepota osmeha. Zbog toga što keramika ima blistavost, ali i otpornost, keramičke fasete česte su u ulepšavanju osmeha. Bez preteranog brušenja zuba, fasete se postavljaju pomoću takozvane savremene  CAD-CAM tehnologije.

Koji su koraci ka lepšem osmehu?

Proces analize, planiranja, a zatim i predstavljanja plana terapije klijentu su neophodni koraci. Nakon postizanja saglasnosti, kreće se u proces koji treba da rezultira novim, lepšim osmehom.

Vrlo često on obuhvata i korekciju mekih tkiva, desni i naravno promenu izgleda zuba klijenta. U ovom tekstu ćemo se detaljnije pozabaviti promenom izgleda zuba, a korekciju mekih tkiva ćemo posebno objasniti.

BEZMETALNE KRUNICE I MOSTOVI

Pogledajte naše radove

OBRATITE NAM SE SA POVERENJEM

Zakažite pregled