Dental Centar Petković

Objedinjavanjem stomatološkog znanja sa savremenom dijagnostičkom i terapijskom tehnologijom, Dental Centar Petković omogućava pružanje stomatoloških usluga pacijentima po najvišim standardima stomatološke dijagnostike i terapije

Zakažite pregled

Oralna hirurgija

Oralna hirurgija je oblast stomatologije, koja kod pacijenta obično izaziva nelagodnost i strah, a istina je da uz adekvatnu anesteziju i uputstva, kojih se pacijenti moraju pridržavati posle intervencije, nelagodnost vezana za intervenciju i postoperativni oporavak, mogu biti svedene na minimum.

Sa druge strane, uz pomoć oralne hirurgije mogu da se otklone razne tegobe, koje pacijenti imaju zbog zuba, a ponekad je i poslednja nada da se neki zub sačuva. Neke od tih intervencija su vađenje impaktiranog umnjaka, apikotomija korena zuba, režanj operacija, kao i razne intervencije na koštanom i mekom tkivu, koje obuhvataju i ugradnju implantata.

Vađenje zuba (ekstrakcija)

Zubi koji su potpuno razoreni karijesom, gde lečenjem ne možemo spasiti zub, zaostali korenovi zuba, rasklaćeni zubi usled terminalnog stadijuma parodontopatije su indikovani za ekstrakciju. Način vađenja zavisi od konkretnog slučaja.

Impaktirani zubi su zubi kojima je rast onemogućen. Najčešće impaktirani zubi su „osmice“ (umnjaci). Od svih stalnih zuba, umnjaci su zubi, koji  poslednji niču izmedju 18. i 25.godine.

Medjutim, kod velikog broja ljudi, ne postoje povoljni uslovi za smeštanje ovih zuba na pravu poziciju, usled čega ostaju zarobljeni u lošem položaju, sto može da dovode do izvesnih problema i smetnji.

Može doći do pojave otoka, bola, otežanog otvaranja usta. Čak i kad niknu, često zauzimaju nepravilan položaj i teško su dostupni za održavanje oralne higijene. Uz klinički pregled pacijenta  i analizu rendgenskog snimka donosi se odluka o vađenju.

Pored umnjaka, očnjaci takođe mogu biti impaktirani. Često se dovode u zubni niz kombinovanom hirurško-ortodontskom terapijom.

Oralna hirurgija

Resekcija vrha korena (apikotomija)

Intervencija koja se primenjuje kod zuba koje nije moguće konzervativnim lečenjem sanirati. Nakon lečenja kanala korena odseca se inficirani vrh korena i zajedno sa njim uklanja proces iz kosti. Sama intervencija, uglavnom, traje kratko i trajno je rešenje problema.

Retko je praćena posleoperativnim tegobama, uglavnom blagim otokom usne ili obraza, koji traju dan-dva.

Dental centar Petković poseduje i svoju zubo-tehničku laboratoriju, koja omogućava sve protetske radove u najkraćem mogućem roku.

Za lepši osmeh koji podiže samopouzdanje dođite u Dental Centar Petković

Implantologija

Danas najaktuelnija hirurška intervencija podrazumeva ugradnju implantata, sto je potpuno razumljivo, jer se uz  pomoć jedne, za pacijenta, jednostavne i kratkotrajne procedure, mogu ostvariti razne želje, a to je nadoknada nedostajućeg zuba, bez brušenja okolnih zuba ili prelazak pacijenta sa mobilne na fiksnu protetsku nadoknadu.

Ova oblast oralne hirurgije je možda najmlađa, ali se najbrže razvija, jer pacijenti imaju sve veće zahteve za komforom i estetikom, a ova grana stomatologije zaista to i može da ponudi.

METALOKERAMIČKE KRUNICE I MOSTOVI

Pogledajte naše radove

OBRATITE NAM SE SA POVERENJEM

Zakažite pregled